شریفی با بیان اینکه هیچ جامعهای در جهان معصوم نبوده و نیست، گفت: ما اولین جامعهای نیستیم که با معضلات اجتماعی مواجهیم، در جهان دهها روش و الگو برای مواجه با آسیبهای اجتماعی وجود دارد؛ از سوی دیگر متأسفانه آمارها نشان میدهد آسیبهای اجتماعی در کشور ما رو به افزایش است البته اگر به آمارهای جهان نگاه کنیم وضعیت اجتماعی در کشور ما در مقایسه با بسیاری از کشورها خیلی بد نیست در حوزه بیکاری ما از بسیاری از کشورها تعداد بیکاران کمتری داریم در حوزه طلاق از بیشتر کشورهای پیشرفته آمار طلاق کمتری داریم.
وی با بیان اینکه اگر به آمارهای جهانی دل خوش کنیم، به ظاهر وضع مطلوبی داریم، گفت: تجاوز به عنف سالانه در آمریکا دو میلیون مورد است البته نباید به صرف اینکه ما اینگونه نیستیم، تلاش و جهادی برای پیشگیری از این اعمال انجام ندهیم زیرا اگر با مقیاسهای اسلامی خود را بسنجیم وضع ما کمی نگران کننده و در برخی موارد حتی بحرانی است؛ در حوزه اعتیاد، حاشیه نشینی، بیکاری، طلاق، در فضای مجازی آمار نگران کنندهای داریم و اگر کاری نکنیم به وضع کشورهای غربی میرسیم.
دبیر علمی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی در خصوص تلاشهای صورت گرفته در خصوص مواجه با آسیب های اجتماعی گفت: تا سال 1380 در کشور ما نزدیک به 5 هزار مقاله و میزگرد در این خصوص به چاپ رسیده است در سال 80 از هر 11 ازدواج یک مورد به طلاق میرسید اما در سال 96 از هر 4 ازدواج تقریبا یک مورد به طلاق منجر شده است این به این علت است که طبق تحقیقات ما اکثر این روشهای علمی فاقد جنبههای عملیاتی بوده و رونویسی ناقصی از نسخههای غربی است؛ ما معتقدیم در کشوری که اسلامی است و فرهنگ خود را دارد روش مبارزه با آسیبهای اجتماعی باید از اسلام ناشی شود.
وی در ادمه افزود: مشکل دیگری که روشهای مبارزه با آسیبهای اجتماعی دارند این است که این روشها بیشتر در حوزه توصیف و تبیین برآمدهاند و کمتر به مقابله و مواجه و پیشگیری پرداختهاند در حالی که در مقالاتی که اخیرا انجام شده است توصیف و علت یابی تنها در مقدمه مقالات آمده است.
شریفی با بیان اینکه متأسفانه تعداد کسانی که دغدغه مطالعات اسلامی را دارند، کم هستند، گفت: بسیاری از دانشجویان و پژوهشگران علوم انسانی توجه زیادی به علوم دینی ندارند در حالی که با توجه به فرهنگ کشور این علوم میتواند بسیار راهگشا باشد.
وی با بیان اینکه بسیاری از نتایج همایشها در عمل ادامه پیدا نمیکند، گفت: خوشبختانه بعد از اتمام این همایش نتایج مقالات در کتابی کم حجم در اختیار مقامات و مسئولان کشوری قرار میگیرد که غیر از ثمرات علمی این همایش در مقام عمل هم مورد استقبال و اقبال مسئولین قرار گیرد.
در ادامه این نشست محسن فراهانی دبیر اجرایی مواجهه با آسیبهای اجتماعی از دیدگاه اسلام در خصوص برگزاری این همایش گفت: دبیرخانه این همایش به طور هدفمند برای سه هزار و 500 پژوهشگر پوستر این همایش را ارسال کرد همچنین اطلاعیه این همایش علمی برای تمامی دانشگاهها، حوزهها و مراکز علمی ارسال شده است، ارسال این اطلاعیه ها به منظور ایجاد گفتمان و ایجاد حساسیت مضاعف در خصوص آسیبهای اجتماعی است.
فراهانی با بیان اینکه در کنار همایش یک هم اندیشی هم در خصوص مواجه با آسیبهای اجتماعی در بهمن ماه سال گذشته در مشهد مقدس برگزار شد، گفت: رایزنی با 12 حامی این همایش از جمله صدا و سیما، وزارت کشور، موسسه پژوهشی امام خمینی، موسسه صدرا، دانشگاه باقر العلوم، دانشگاه امام صادق و دانشگاه علوم اسلامی رضوی انجام شده است؛ دانشگاه شاهد به عنوان حلقه اتصال مراکز علمی موظف است ارتباط این مراکز را به یکدیگر برقرار کند و برگزاری این همایش تنها یکی از اقدامات دانشگاه شاهد است.
دبیر علمی همایش ملی مواجهه با آسیبهای اجتماعی با بیان اینکه همه پیش بینیهای لازم در خصوص اجرای همایش لحاظ شده است، گفت: 5 کمیته اجرایی، رسانه، پذیرش، ثبت نام، انتظامی و تشریفات برای برگزاری همایش تشکیل شده است. همایش در روز سه شنبه 26 تیر ماه از ساعت 8 صبح و افتتاحیه این همایش با حضور مقامات کشوری در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار خواهد شد در روز همایش 5 کمیسیون همزمان در 5 سالن مقالات خود را ارائه میدهند.
انتهای پیام/